Escalada

Allotjament a Bot, al Càmping terra Alta a les portes del Parc Natural dels Ports, inici de les millors vies d’escalada.

El Parc Natural dels Ports ofereix diverses vies on practicar escalada, però cal dir que algunes d’elles no es poden utilitzar durant certes èpoques de l’any. Aquí podeu veure un mapa amb les principals vies dels Ports i la zonificació segons el grau de permissivitat d’aquesta activitat. Una de les zones més conegudes dels Ports per realitzar escalada és Els Estrets, aquí podeu anar fent boca.

El Parc Natural dels Ports es troba a uns 15km del Càmping per carretera, però molt més a prop trobem altres zones on practicar aquest esport. Es tracta, per exemple, del tram final per fer el cim de l’Agulla de Bot, en podeu veure algunes pinzellades al vídeo de més amunt. Es una muntanya d’uns 500m d’altura i amb una morfologia molt especial ja que és molt diferent segons si la veiem per la seua vessant nord o sud. En aquesta pàgina trobareu una descripció detallada d’aquesta via d’escalada, així com del seu estat i unes fotos meravelloses.

Agulla de Bot amb escaladors

Agulla de Bot amb escaladors

 

Finalment, una via d’escalda més simple i potser en no tan bon estat és la de la Serra de Buscarrons i també en podreu trobar una descripció detallada clicant aquí.