Via verda Terra Alta

 

 

El Càmping Terra Alta al mig d’aquesta Via Verda hi té accés directe

El poble de Bot, a un quilòmetre del qual se situa el Càmping Terra Alta, es troba en una situació estratègica en relació a la Via Verda ja que és un dels pocs municipis on a la voreta del poble trobem l’estació de l’antiga via de tren i per tant la Via Verda. Així, els usuaris de la Via Verda poden omplir la cantimplora a la font de l’estació de Bot, si tenen alguna altra necessitat poden passar-se per les botigues o bars del poble, a més del bar-restaurant del Càmping Terra Alta i finalment, si tenen una avaria poden arreglar-la ells mateixos a l’autotaller de bicicletes del Càmping Terra Alta. Bot es troba ben bé al mig d’aquesta Via Verda al km 60 dels 96 que hi ha entre Alcanyís i Tortosa.

La Via Verda de la Terra Alta forma part d’un itinerari més llarg que uneix Alcanyís amb Tortosa. Es tracta d’una antiga via de tren amb una història molt lligada a les realitats des dos territoris germans el Baix Aragó i el Sud de Catalunya. Cliqueu aquí per conèixer millor aquesta història.

La Via Verda de la Terra Alta recorre 24 km entre les estacions d’Arnes i la del Pinell de Brai i el Càmping Terra Alta se situa a l’equidistant punt del km 12 d’aquest recorregut. La majoria d’usuaris del Càmping es mouen per aquests 12 quilòmetres amunt o avall de la Via Verda ja que recull paisatges molt variats en poca distància. És fascinant la tranquil·litat i el poc esforç amb els que aquest tram de Via Verda ens aproxima a la Vall del Riu Canaletes i a l’interior d’unes serres, que geològicament formen part dels Ports. El disseny d’aquest tram fa que els desnivells se salvin de forma molt tranquil·la i amb l’habitual recurs dels túnels fent que aquest tram sigui conegut com la Via Verda dels túnels. Algun dels túnels no es troba prou ben il·luminat, simplement cal tindre-ho en compte i anar preparat amb llanternes per deixar-se seduir pel silenci que hi ha a l’interior de les muntanyes.

Per a famílies amb nens aquest tram és ideal ja que es poden realitzar petites excursions al voltant del Càmping amb la tranquil·litat que dóna aquest camí sense tràfic motoritzat. A més a més, la proximitat a la Fontcalda possibilita una excursió de poca estona que ens permetrà prendre el bany i una cervesa, tot sigui dit. La situació del Càmping és ideal ja que no cal desplaçar-se amb cotxe al punt de partida de l’excursió, sinó que des del mateix Càmping i mitjançant un camí de terra d’uns 50m ens plantem a la Via Verda per decidir si tirem amunt o avall.

 

Com dèiem, l’itinerari entre Alcanyís i Tortosa recorre uns 96 km, però administrativament s’entén com tres Vies Verdes diferents. Aquesta divisió dificulta la cerca d’informació a l’hora de planejar una excursió que recorri tot l’itinerari, per això, creiem interessant que visiteu les pàgines oficials de les diferents Vies Verdes:

Via Verda del Bajo Aragón (d’Alcanyís a Arnes/Lledó)

Via Verda de la Terra Alta (d’Arnes/Lledó al Pinell de Brai)

Via Verda del Baix Ebre (del Pinell de Brai a Tortosa)

La Fontcalda, esta considerada una de les 10 millors piscines naturals del estat Español.

De la mateixa manera, són molt habituals el relats i opinions expressats pels usuaris de les Vies Verdes tractant d’explicar les seues experiències i suggeriments:

Excursió familiar per la Via Verda de la Terra Alta

Cap de setmana en btt des d’Alcanyís a Tortosa

Wikiloc amb la ruta d’Alcanyís a Tortosa

 

 

[/tp]

Terra Alta Campsite with direct access Terra Alta’s Green Way